Eski Cerkezköy(Yukarı Sarikamis)lü Chekko Assagi Sarikamisli Dello Ayna ile 15 yil boyunca evlile
Eski Cerkezköy(Yukarı Sarikamis)lü Chekko Assagi Sarikamisli Dello Ayna ile 15 yil boyunca evlilermiş, fakat çocukları olmuyormuş 15 yil sonra kadın müjde kocacım hamileyim demiş bizimki çok sevinmiş ee kolay diil 15 yildan sonra baba olmak, fakat 8 ay sonra işyerinden yurdisi göevi cikmis. Sarkamis ayakkabi fabrikasi Lapon ayakkabilarini yakindan denemek icin Iskandinavya'ya göndermiş. Chekko çok üzülmüş doğumunda Ayna'nin yanında olamayacağı için ama eli mahkum gitmiş 4 ay sonra geldiğinde ne görsün çocuk zenci.^Ìsin daha ilginci, Sarkimais tarihinde tek bir Zenci yurttas görülmüs, o da ayakkabilarin sefi. Ayna'ya sorunca kadın soğukkanlılıkla onu teskin etmis; kader falan demiş; aslında çocuk normal doğdu fakat sonradan benim sütüm kesildiği için Erzurum'dan kiralik bir zenci süt annesi buldum onun sütünü içe içe böyle karardı demiş.
Chekko da ben en iyisi kendi öz anneme sorayım o herşeyi bilir demiş ve Yukari Sarikamis'a gidip kendi annesine anlatmış. Annesi de:
evet oğlum doğrudur; böyle raslantilar olabiliyor. Hatta sen de normal doğdun fakat sütün kesildiği için seni inek sütüyle besledim; git Ayna'ya bak, şimdi de boynuzların çıkıyor!