Return to Website

Dance Way Web Forum

Visit the Dance Way Web Forum

Dance Topics and much more...

Post a new article at no cost for the world to see!

Dance Way Web Forum
Start a New Topic 
Author
Comment
View Entire Thread
... kısa bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ...

... kısa bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ...

- Birşey mi oldu Mein Herr?
- Yok, pankreasım daraldı, Isveç'te öyle yeni bir stres çeşidi icat olmuş bilmeyiniz.. Yok, bayanla ilgili birşey yok, hatta aynı diyalegi konuşuyoruz... O Kars göle, (parmaklarıma bakıyor) o kadar da yakın degil yani Google'a bakmayın ama gelenek kültür yakın, ben de bu tarafta Sarıkamış derler...
- Sarıkamış provins'inde Kars diye bir köy ... ün köyü...
- Agzına saglık fru, (PC'de agzına bakıyor) yani öyle de bir deyim var.
- Konuya geçelim! Bu bir projedir beni sanki bir işverenmişim gibi benimseyip sorularımı yanıtlayacak, aramızda bir net yargı oluşmazsa kurula girecek. En iyi ihtimal, ben onu direkt olarak bir pratik grubuna havale edecegim.. Söyle ona!
- Kardeş; bildigin seyleri söylüyor. Olur anladım, istiyorum, çok çok istiyorum, sabah geleyim başlayayım, de; hazırım de, o kadarını bilyorsun; almanca de!
- Anlaşıldı! Eleman hazır! Bu formu imzalayacak çıkarken, fakat diger sorular var; CV, getirmiş mi?
- Kim sivil kim serbest; içerden geldim bilmiyor mu kör olasıca?
- Ne diyor?
- Hemşerim diyor ki; dosyanızda var olan ek örneklere ikinci bir yeni ekleme olarak diyebilirim ki daha daha uzmanlaştım. Isterseniz bunu çıkarın bilgisayardan hemen şipşak imzalayayım
- Sanki bu kadar uzun yanıtlamadı...
- Dedim ya biz aynı yöre insanıyız bazan bir tek sözcükle bir tek şarkıyı söyler bitiririz.. Bakın kendim bir vokalsız solo örnek vereyim burada, sesim iyidir...
- Bitte Bitte Bitte! Okey! Soru iki; son birbuçuk aydaki gelir ve gider durumu ile malvarlıgı ve aradıgı işlerin listesi nerede?
- Anladın mı? Dur ben usulen bir tercüme edeyim; adamın borçları da bana kaldı de ve cebinden mendil çıkar...
- Mendilim yok Allah kahretsin...
- Sen birşeylere başla, benim çantamda bir paket mendil olacak, lutfen başla!
- Klient'e n'oldu?
- Yakında bir ambulans var mıdır?
- Mein Gott, buna n'oldu?
- Anlayamadım ki FrauLayn FISCHER, adamın, yani kurtuldugu son adamın borçları da buna kalmış, sen tut ona varlık sor; daha ne olsun...
- Entschuldigung! Atladım soruyu atladım.. Geçiniz!.. Bitte!
- Simdi sizde su da otomatikte parayladır, ne biçim EU üyesi ülke bu?
- Yok, benim çantamda var!
- Tamam geçti...
- Kardeş, sen valizini topla, bu yanla ilgilen; verdi, mendil de verdi, arama artık..
- Nerede kaldık? Tercüman, bu valizini götür oraya, daha ileri, haaa, bırak gel şimdi, Bitte!
- Seyde mi kaldık, aradıgı işler? Bakalm, evet!!
- Yav, sen buna de ki, hapiste ne arayacaksın, içerde atölye var, textil yaparsın ancak...
- Ne diyor?
- Listeyi otobüste düşürdüm bir telefon et, kaybolan biletler bölümünden sor!
- Kim telefon edecek?
- Sen!
- Biletle ne ilgisi var?
- Hepsini paket olarak düşürmüş. Öyle degil mi?
- Anlamadım; heee anladım, beni eve taksiyle mi yollayacaklar?
- Taxi ne dedi?
- Biletini de düşürmüş, Arbeitsamt taxi ayarlasın borcum olsun, dedi
- Ben bir kahveyle bir alvedon daha alıp hemen...
- Simdi içtiniz ya alvedon; üstüste iki tane yan tesir yapar
- Yapsın! bir de o yapsın, Alıp geleyim...
*+*
Kardeş sen çantana o kadar diploma dolduracagına aha bu karının yerine otursaydın ya; bak, hemşerim diye övmeyeyim, kafan da çalışıyor gibi, onun yerine sen otursan beni mutlaka bir yere sokardın...
- Off suyun kalanını bana ver, ölecegim terden! Ben bu koltuga oturmaga biraz geç kaldım; bayanları oturtuyorlar genelde... Kessen de biçsen artık kalıp demode...
- ?!
- Yok, yok! Öyle anlaşılıyor ama anladıgın gibi degil.
- Vallahi, sen Musto'nun akrabası falan olamazsın. Nıç! Buradan çıkınca kaybolma, ögle yemegini ben ısmarlayayım bari
- Yok, olur mu hem bizde adettir ben şeeyderim; zaten işsizsin bir de...
- Kim işsiz, FrauLayn FISCHER bana gündüzleri işsiz sıkılmıyor musun diye sordu, gece hayatımı sormadı...
- ?!?!?
*+*
- Halllow! Biraz uzun sürdü amma sanırım senin rock konseri biletini çıkarmaga da yaradı...
- Sen de sever misin?
- Ne?
- Rock konserleri? Iki biletlik kadar oldu şu dakikaya kadar... yani...
- (Baktı baktı, bir de arkamdaki patlayacak gibi duran valizime baktı; bir uygun sözcük saptayamadı konuya geçiyoruz mein Herr!
- Geçelim amma, bir de biz sorabilir miyiz, yani bayan hemşerim çekingen(!?), şimdi bana dedi acaba o size çevrili olan yüzünde na yazılı PC nin?
- Açık işler; projeler arasından praktikant isteyen merkezler...
- Neler?
- Cocuk yuvaları, kuaför ve güzellik salonları...

... ikinci bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ..

... ikinci bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ...
Bu alanlarda tecrübesi olması gerek ve tecrübesi de öyle on yıl falan eski degil, yeni tarihli olacak
- Soralım mı?
- Sor!
- Duydun, kreşlerde ya da kuaförde deneyimin oldu mu?..
- Töbeler olsun; kim kimi denemiş de haberim yok?!
- Birşeyler söyle, uzun cümleler kur demedim mi...
- Aklıma birşey gelmiyor hele de FrauLayn FISCHER agzıma öyle sincap kapacak gibi bakıyor ya...
- Ne dedi beni gösterip?
- Bu burada ne oturuyor dedi, bundaki bu harika saç bende olacak birinci kanalda birinci spiker olurum, dedi.
- Özel şeyler sormakla çevirmenlik bagdaşıyor mu senin geldigin ülkede?! (Sözde kızdı ama saçlarını eliyle tarıyo...)
- Soran kim, o söyledi. Ama benim de fikrimi soran olsa, bu kadar güzel saçlı sempatik bir kız Ìsveç TV lerinde de yok.
Bilgisayarı kararttı saçlarına bakıyor...
- Ìsveç'te bayanlara kız cocugu mu diyorlar?
- Sadece sempatik ve güzel olanlarına!
- (Baktı baktı, bir de arkamdaki lanet olası valizime baktı; bir uygun sözcük belirleyemedi) Sor, uzmanlıgı var mı bir dalda herhangi bir işde?
- Duydun, var mı?
- Göle'de davar otardım, nahıra giderdim, tezekten boxtan neyin uzmanı olacak; okula da gitmedin bir i...oglu xte bir aptal zamanımda takıldım geldim burada normal insan aklına gelmez şeylere girdim... Hadi bakam aynen söyle!
- Göle, duydugunuz gibi Göle'dir, dogum yeri; her tatil oraya gittigimde "yav bu uygar ülkeden gelmiş" diyorlar, o kreş'e davet, bu yurt'tan rica, hepsini de kıramazsın ki; zaten çocukların çogu akrabamdır...
- Tatillerde çocuk bakarak?!.. Bravo!
- Evet! Bir başka sözcük daha ekledi, unuttum... sorayım...
- Saç kestin mi saç; eilnle makas yap bari kardeş kurban olayım!
- Koyunları kim kırkacaktı başka ki?
- Gördünüz, Göle'de bayan berber yok; hatta, kreşlerdeki erkek çocukların tümünü de, yani daha ne olsun?!
- Mendilini düşürdü; yenisini vereyim, aynısını sürüp durmasın karşımda, bir de virus kapmasın zaten başına gelmeyen kalmamış... Ona ögleden sonra Arbeitsamt'ın servis şöförünü de ayarlarım, evine bıraksınlar...
- Anladım!
- Anlamış!
- Bakın işte çevireyim PC-nin yüzünü de içi rahat etsin; kuaföre pratik işçilik programına havale ediyorum, isyerini begenmezse aynı hafta içinde bana telefon etsin evine yakın çocuk yuvalarında eleman gereksinimi var...

Herr E k r e m , sen de gitmeden şu makbuzu imzala; kaç saat çeviri yaptınsa; benim kafam yoruldu...
- Ìsveç saat ayarı mı; Alman saat ayarıyla mı?
- Aynı degil mi?
- Benim de kafam karıştı...
- Yaz birşey, daireler kapanıyor...
- Yazdım; konsere üç kişi gidebilecek!
- Beni mi kastediyon kardeş? Yok sagolasın, siz bir tane daha kendi ayarınızda bulursunuz; benim bir sürü derdim var geride, öyle bxk konseri falan düşünecek halim yok...
- Ne diyor?
- Gel yemekte anlatırım!
- ?!?!?!
- Ne bakıyorsun öyle FrauLayn FISCHER, hiç acıkan insan görmedin mi?
- Tamam, acıktık da; Ìsveç'te böyle rahat mı davranırlar genelde?
- Daha rahat davranırlar hiç görme; ben Karslı oldugum için dogal kibar davranan cinsindenim; şuradan geliyor yani! Cantama da öyle bakma, girişte kutular gördüm, birkaç Euro atıyorsun; bir hafta kurtuluyorsun...
- Seni tanımıyorum bile...
- Ben, tanınmayanların gittigi bir restoran biliyorum, Kurfürstendamm'ın hemen arkasında ve çok güzel müzikler de var... ... bu ilk gelişim degil.. Önden çıkıp bekliyorum...
- ?1 ?! ?!
- Ich warte auf Dich!

{(*`.,´*)

- Gleich! Beeil' nicht!

•*¨`*•. (¯`v´¯ (¯`v´¯ .•*¨`*•
. . . •*¨`*•.¸(¯`v´¯ ¸.•´*¨`*•

http://www.youtube.com/v/1rCekgGOBwY
http://www.youtube.com/embed/AwnbNCdRC2I

Günün nostaljik fotosu, Kilise sinema Sarıkamış'ın Ayasofya'sı

... son bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ...

... son bir yudumluk çay arasından, yani terleyen stand-up aktörün soluklanmasından sonra ...
Tarih, bunu da tartacaktır; elbette biraz da siz izleyicilerin olumlu somut tavırları sayesinde; olursa yani...
http://223277.forumromanum.com/member/forum/entry.user_223277.2.1114705023.wird_bequemlichkeit_zum_selbstzweck-miederforum.html
http://pub45.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=3781480963&frmid=293&msgid=1038471&cmd=show

http://www.youtube.com/v/QaiFB-1KU-Y

Günün nostaljik fotosu, Kilise sinema Sarıkamış'ın Ayasofya'sı

Yorumlayan biri var:
Rumlar, Ruslar ve Ermeniler tek bir nesne yakmamışlardı, yıkmadan bırakmışlardı...
http://288051.forumromanum.com/member/forum/entry_ubb.user_288051.2.1111525337.1111525337.2.dokumentarfilme_zur_situation_anderer_und_bedrohter_voelker_ihre_kultur-indianer_nordamerikas.html
- Bu ne linktir, neyin nesidir, ne sitesidir, diye soracaksınız; efeniim, bilmem ilginç gelecek mi, bu, öngörülemez bir güzelliktir; Necati DEMÌRCÌ denilince Internet'te en çok tıklanan link, Indigenous Maya Aztek Inka kalıtları ve özellikle bu azınlık halkların kültürel özgürlükleri sitesi olmuş... Ìnanmayan tek kimse çıkarsa, ona da söyleyin, lütfen, tıklasın da parmagını ısırsın!

Bu kısa metrajlı film, tüm dünya genelinde kimsesiz çocukları yetiştirme ve yatılı ögrenci yurtlarındaki ögretmenlerin kutsal anılarına küçüücük bir armaganımızdır. Birileri bir yerde anlar neden armagan edildigini...
Perdeyi, fon müzigi olarak, Xara VERRA'nın Thimamei=anımsa! https://www.youtube.com/watch?v=64cYEj1O6i0 yani Yarabbi'm sen büyüksün adlı sevilen Grekçe şarkısıyla kapatıyoruz... Gözleri nemlenenler bir süre daha oturabilirler fakat şımarmayın, izmarit atmak yasaktır...

FOREVER PRIMA BELLA, ANGEL XARA!...S'agapo HUMANITY!

•*¨`*•. (¯`v´¯ (¯`v´¯ .•*¨`*• . . .
•*¨`*•.¸(¯`v´¯ ¸.•´*¨`*•☆彡 ........`♥`•.,.•´τις καλύτερες ευχές μου♥ !

Interpretation Design Choreography by Stand-up artist *Ekrem TOS

░B░e░s░t░░░w░i░s░h░e░s!░░♥» ♫«•*•»*♥*♫*♥*♥✰★

*1000 TV Stand-up programından *1* seçme AKTARMADIR

AKTARANLAR:
SANATÇILAR DAYANIŞMA GRUBU

░D░A░Y░A░N░I░Ş░M░A░░t░v░░♥░STAND-UP SANATÇILARI ONURLA SUNAR